Betrouwbare dataopslag: RGS+ is super sovereign

Fundaments heeft in juni 2022 als eerste in Nederland de VMware Sovereign Cloud status behaald. Dit houdt onder andere in dat alle data 100% door Fundaments wordt gecontroleerd, beheerd en bewaakt. Maar ook dat deze data op Nederlandse bodem staat en voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving over privacy en dataopslag.

Waarom is dit voor (de klanten van) RGS+ interessant?
RGS+ kan als klant van Fundaments daarmee ook zeggen dat wij voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving voor dataopslag. We kunnen je precies vertellen waar onze data staat en hebben daarmee de volledige controle.

Fundaments is een aanbieder van Cloud-oplossingen en -diensten met meer dan 20 jaar ervaring binnen de ‘Cloud-wereld’. In deze 20+ jaar hebben ze een groot klantenbestand opgebouwd, waaronder veel MSP’s, ISV-diensten, IT-dienstverleners, softwareontwikkelaars en e-commerce platforms. Een bevestiging in de vorm van de VMware Sovereign Cloud status laat dan ook zien dat ze de soevereiniteit van de Cloud naar een hoger niveau tilt. En voor RGS+ is dit uiteraard een bevestiging dat we een juiste keuze hebben gemaakt voor onze dataopslag.

Waarom wil RGS+ een dataopslag binnen Nederland?
Juist nu, in een tijd waarin er steeds meer aandacht is voor de bescherming van persoons- en privacygegevens, is deze status erg belangrijk. Enkele recente voorbeelden van diensten die in opspraak zijn geraakt, zijn Mailchimp en Google Analytics. Beide diensten zouden in strijd zijn met de AVG-wet, omdat ze data zouden opslaan buiten de EU.

Zo zou Google onder andere standaard de (persoons)gegevens doorgeven aan de VS. Later dit jaar wordt er een rapport verwacht of dit inderdaad in strijd is met de Nederlandse AVG-wet. Mailchimp is om een soortgelijke reden in opspraak geraakt. Er worden namelijk e-mailadressen doorgegeven en opgeslagen buiten de EU.

Door dit soort nieuwsberichten raken bedrijven en organisaties steeds meer in onzekerheid. Het duurt soms maanden of zelfs jaren voordat er een definitieve uitspraak is. Beschermen ze de gegevens van hun klanten nog wel op de juiste manier? Je wilt je data op een veilige plek opslaan, zowel voor je eigen gegevens als die van de klant. En uiteraard wil een klant er zeker van zijn dat zijn data veilig staat en niet wordt gedeeld. De beste manier om te voorkomen dat er problemen ontstaan door verschillende en veranderende regelgevingen, is door de dataopslag op eigen bodem te houden.

RGS+ en Fundaments
Daarom koos RGS+ voor Fundaments. Zij zijn een betrouwbare Clouddienst voor het controleren, beheren en bewaken van al onze data. En daarmee dus de data van jou als klant. Zo voldoen we aan de Nederlandse wet- en regelgeving voor privacy en dataopslag. En dat is voor alle partijen natuurlijk een prettige gedachte.

Benieuwd naar de data die jij eenvoudig en snel kunt verzamelen met de inspectiesoftware van RGS+? Lees dan meer op onze website of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.