Inspectie software voor de dakbranche

Werk jij in de dakbranche en zoek je een manier om al je opdrachten, projecten, data en je planning in één handig systeem te hebben. Dan ben je zeker niet het enige dakbedrijf dat met deze vraag zit. We merken namelijk dat veel bedrijven in de dakbranche zoekende zijn naar een goed systeem voor inspecties en de daarbij behorende te genereren rapportages.

We hebben voor jou de oplossing en dat is RGS+. Het softwarepakket van RGS+ is interessant voor alle betrokken partijen in een ketensamenwerking. Dit wil zeggen dat het zowel voor de uitvoerende partijen / opdrachtnemers als de opdrachtgevers veel meerwaarde en vooral ook gemak biedt. Doordat alle data, zoals de status van complexen, in één systeem wordt verzameld, heeft elke partij op elk moment van de dag de mogelijkheid om de stand van zaken te bekijken.

Een ontwikkeling die we in de afgelopen jaren hebben gezien, is dat de dakbranche steeds meer wordt betrokken binnen de RGS. Dakbedrijven zien zelf ook steeds vaker de voordelen van een cloudapplicatie als RGS+. Onze software maakt het namelijk mogelijk om realtime inzicht te krijgen in het onderhoud van jouw daken. Zo krijg je als dakbedrijf een duidelijk beeld van waar en wanneer er onderhoud nodig is en wat de kosten daarvoor zijn.

Welke dakbranche gerelateerde modules zitten er in RGS+?

Het is met onze inspectie software mogelijk om de belangrijkste dakonderdelen te inspecteren en inventariseren. Denk daarbij aan de volgende onderdelen:

ConstructieBallastlaagDakbedekkingAfschot
RandafwerkingHemelwaterafvoerLichtkoepelsLichtstraten
LoodslabbenNoodoverstortDoorvoeren Opgaand randwerk

Enkele voorbeelden van de details voor de NEN 2767 zijn losse naden, verstoppingen en lekkages/vocht. Afmetingen, uitzakkingen en scheurvorming bij lood. Beschadigingen, blazen/plooien, craquelé, kimfixatie en losse naden bij de dakbedekking. Of de beschadiging, bevestiging, corrosie en vuil/aanslag bij het randmateriaal. Dit is een deel van de onderdelen die je tijdens een inspectieronde kunt inspecteren en inventariseren.

Kijken we naar de veiligheid, dan helpt RGS+ je onder andere met het inspecteren en inventariseren van valbeveiliging als een kabelsysteem en ankerpunten. Benieuwd naar de volledige lijst? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we je deze toe kunnen sturen.

Wat kan ik als dakbedrijf met inspectie software als RGS+?

Elk bedrijf wil overzicht hebben. Of dit nu in de voorraad is of voor de planning. Het liefst verzamelen we alle gegevens op één plek. Om deze reden is RGS+ ook zo geliefd bij onze klanten. Met onze inspectie software bewaar je namelijk eenvoudig het overzicht. Dat is echter niet het enige voordeel. Je kunt namelijk ook:

– Rapportages generen op locatie. Hierbij kunnen alle foto’s die gemaakt zijn eenvoudig worden geüpload en toegevoegd. Zo heb je direct een rapportage die te delen is met andere partijen.

– Daktypes aangeven in de software, zoals grit en bitumen. Maar ook de hoeveelheid m2 staat genoteerd, evenals het soort dak. Denk daarbij het onderscheid tussen een plat of hellend dak, maar ook aan het materiaal waarmee het dak is afgewerkt. Zijn het keramische dakpannen of is het een kunststof dakbedekking? Of misschien het steeds populairder wordende groendak? Alle details staan in RGS+.

– De gebreken noteren, zoals craquelé of slijtage op de dakbedekking. Dit kun je weer goed aan laten sluiten op de planning die je in het RGS+ systeem maakt, ofwel het meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Schat je bijvoorbeeld in dat de huidige dakbedekking over 10 jaar aan vervanging toe zijn, dan neem je dit mee in de planning. Zo weet jij, maar ook de opdrachtgever, waar hij aan toe is. Zowel op financieel als tijdsintensief vlak.

– Aansluitend kun je eventuele veranderingen aan het dak noteren. Is er bijvoorbeeld de keuze gemaakt om het dak te isoleren, een uitbouw te realiseren of een dakkapel te plaatsen? Dan kunnen deze wijzigingen worden doorgevoerd in de RGS+ software. Zo blijven alle partijen up-to-date, maar heb je ook duidelijk vaststaan welke veranderingen wanneer zijn aangebracht. Wel zo prettig, wil je later eventuele discussies voorkomen.

De dakbranche en meerjarenonderhoud

Zeer veel partijen die resultaatgericht samenwerken, werken ook met meerjarenonderhoud. Dit wil zeggen dat de samenwerking niet is afgerond nadat er één keer onderhoud is gepleegd. Er wordt juist over de komende jaren een planning gemaakt. Dit is in de eerste instantie meestal voor een periode van 20 – 30 jaar. In deze periode is er wel tussentijds onderhoud. Dat wil zeggen dat de daken worden gereinigd door dakdekkers. Komen er in de tussentijd andere gebreken naar voren of is er bijvoorbeeld een uitbouw gerealiseerd? Deze details zijn allemaal direct toe te voegen in de RGS+ software.

Is jouw dakbedrijf geïnteresseerd in een dakmanagementsysteem?

We geven je graag alle details en een demo om je kennis te laten maken met RGS+. Heb je nu al een vraag voor ons, neem dat gerust contact met ons op! We sturen je dan zo snel mogelijk een antwoord op je vraag of opmerking.