RGS+ in het Eisma Schildersvakblad

Afgelopen februari stond RGS+ op de BouwBeurs in Utrecht. Deze BouwBeurs gaf honderden exposanten de mogelijkheid om hun dienst of product te tonen aan de vele geïnteresseerde beursbezoekers. De beurs had verschillende themapaviljoens over onder andere duurzaam bouwen, robotisering of materialen als hout en glas. Ook RGS+ vond zijn weg naar de beurs met de inventarisatie-app WaHoSS. We hebben tijdens deze mooie en leerzame week velen kennis laten maken met de WaHoSS applicatie. Hebben we u ook mogen ontmoeten op de beurs?

Het Eisma Schildersvakblad schreef een interessant stuk over de noviteiten op de BouwBeurs. Ook RGS+ heeft een mooi plekje in het nieuwste Schildersvakblad gekregen. Bekijk onderstaande afbeelding of download de afbeelding hier als u deze groter wilt weergeven. Kunt u het bestand niet lezen of openen? We hebben de tekst ook voor u uitgetypt.

Drukbezochte bouwbeurs in Utrecht toont actuele ontwikkelingen.

‘State of the art’
Voor de meest actuele trends en ontwikkelingen in de bouwsector bood de BouwBeurs 2023 in Utrecht begin februari een uitgebreid podium. Honderden exposanten toonden hier innovaties. Daarnaast waren op de beursvloer tal van themapaviljoens over duurzaam bouwen, robotisering of materialen als hout en glas te zien en vonden diverse presentaties over actuele thema’s plaats. Ook voor de schilders- en vastgoedonderhoudsbranche waren diverse noviteiten te zien.

Circulair bouwen, biobased of natuurinclusief bouwen, bouwen met hout, verduurzamen, de energietransitie, gasloos bouwen, digitalisering en robotisering. Een indrukwekkende lijst van onderwerpen en thema’s kwamen in diverse vormen aan bod op de uitgestrekte beursvloer over zes hallen van de Jaarbeurs Utrecht. De tijd dat er een ‘verfhal’ was ingericht waarin verffabrikanten exposeerden, is allang voorbij. Het grootste deel van de verfindustrie kiest tegenwoordig voor andere podia. Toch waren er genoeg interessante noviteiten voor de schilders- en vastgoedonderhoudssector op de beursvloer te zien.

Inventarisatie-app van RGS+Goede meetstaten zijn de basis voor zowel calculaties als meerjaren- en werkplanningen. In de praktijk gebeurt het opstellen van een meetstaat nog vaak via opname in het veld met een kladblok in de hand. Die worden daarna op kantoor verwerkt, bijvoorbeeld in een calculatieprogramma of Excel-bestand. Deze programma’s hebben echter een behoorlijk vaste structuur en zijn beperkt in het invoeren van aanvullende gegevens. De webapplicatie WaHoss van RGS+ brengt daar verandering in. Deze applicatie werkt met zoombare foto’s (gemaakt via de mobiele telefoon of tablet) waarop de gebouwdelen worden vastgelegd. Hierop kunnen elementen of (kozijn)merken worden aangemerkt, met bijbehorende labels zoals positie in de gevel (begane grond of verdieping), materiaal (zoals hout en kunststof), (weers)zijde van de woning, situering, kleur etc. De maatvoering kan rechtstreeks worden ingevoerd of met een met bluetooth gekoppelde lasermeter (Leica). Invoer kan ook op kantoor vanuit bijvoorbeeld Google Maps, Cyclomedia, tekeningen of ander bronnen.